kladdigt

Bakade kladdkaka idag! Blev supergod, men som oftast är den godast dagen efter, eller när den svalnat och blivit mer seg och inte så kladdig.
 
 
 
 
 
 
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt


  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smöra och bröda en form (jag använde kokos istället för ströbröd)
  • Smält smöret
  • Vispa ägg och socker poröst och fluffigt
  • Blanda resten av ingredienserna i en annan skål
  • Rör ner mjölblandningen och smöret i ägg-smeten. Var noga med att inte blanda för mycket, då blir kakan torr, så rör försiktigt ner det bara.
  • Häll ner smeten i formen
  • Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan (tänk på att det gör inget om den är förkladdig om du ska vänta med att äta den till t.ex. imorgon, då "stelnar" det kladdiga och blir segt och gott!)
  • Servera med grädde och/eller glass :)