I hate That I love You

23 February 2012, 20:16
När vi idag ska förklara vad vi tycker om något, hur något smakar, hur något var, eller hur något är, så använder vi gärna oss av extrema uttryck. Detta gäller både om vi ska uttrycka oss negativt som positivt.

Om du till exempel ska förklara för dina tre kompisar att det verkligen, verkligen, luktade illa på toaletten på restaurangen, då förklarar du nog gärna den hemska lukten genom att någon gång säga, "det var den värsta lukten någonsin!"? Eller förklara hur god den där muffinsen var, "det var den godaste muffinsen jag någonsin smakat!" Känner du igen dig?

Vi väljer gärna att uttrycka våra känslor på detta sätt. Men varför? Jag menar det räcker ju inte att säga att den där kvällen var, "lagom kul". Den var ju såklart "den bästa kvällen i ditt liv". Annars får ju meningen ingen effekt, eller? Är det så? Måste vi vidta så starka ord som hata och älska för allt vi har åsikter om? Finns det inget mitt i mellan, lagom som vi säger i Sverige.
Du sitter kanske där och tänker att, "jo,men jag säger inte alltid allt så extremt".. Och nej, självklart finns det stunder då vi pratar om saker i lagom form. Men jag tror att det är väldigt vanligt att när du verkligen vill förklara vad du tycker om något, posivit eller negativt, så används dessa extrema uttryck..
Vi svenskar som ska va så jävla lagom..
 
 
 

Cupcakes

19 February 2012, 18:42
Här kommer lite bilder och recept!
Recept till 8 stora eller 12 små
 
 
Cupcake
100 gram smör
2 st ägg
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Frosting
100 gram philadelphiaost
60 gram mjukt smör
300 gram florsocker
1 ½ tsk vaniljsocker
1-2 tsk vatten
(Karamellfärg om så önskas)
 
 
Cupcake
  • Sätt ugnen på 200 grader för stora muffins, eller på 225 för små (Har du varmluftsugn så sänk temperaturen cirka 25 grader)
  • Smält smöret
  • Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt och poröst
  • Rör ner smöret och mjölken i ägg-smeten
  • Blanda resten av ingredienserna i en annan bunke
  • Rör ner mjölblandningen i smeten
  • Placera ut muffinsformar (helst i en muffinsplåt så att muffisarna håller formen) på en plåt
  • Häll upp smeten
  • Grädda mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter. Dem ska vara gyllenbruna och vara torra innuti med ett stickprov.
  • Ta ut dem och låt svalna medan du börjar med frostingen
Frosting
  • Vispa smöret, florsockret, vaniljsockret och vattnet tills det blir krämigt
  • Vispa ner philadelphiaosten
  • Om du önskar färg på din frosting så kan du droppa någon droppe karamellfärg i valfri färg i smeten.
  • Spritsa eller bred ut frostingen över cupcakesen
  • Garnera med strössel eller annan dekor
 
 

kladdigt

18 February 2012, 21:47
Bakade kladdkaka idag! Blev supergod, men som oftast är den godast dagen efter, eller när den svalnat och blivit mer seg och inte så kladdig.
 
 
 
 
 
 
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt


  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smöra och bröda en form (jag använde kokos istället för ströbröd)
  • Smält smöret
  • Vispa ägg och socker poröst och fluffigt
  • Blanda resten av ingredienserna i en annan skål
  • Rör ner mjölblandningen och smöret i ägg-smeten. Var noga med att inte blanda för mycket, då blir kakan torr, så rör försiktigt ner det bara.
  • Häll ner smeten i formen
  • Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan (tänk på att det gör inget om den är förkladdig om du ska vänta med att äta den till t.ex. imorgon, då "stelnar" det kladdiga och blir segt och gott!)
  • Servera med grädde och/eller glass :)
 
 

Sista chansen

14 February 2012, 08:53
Så! Har försökt börja blogga nu några gånger. Och varje gång är det något som inte stämmer med layoten.. Men nu är jag nöjd! Kommentera gärna om ni har några synpunkter på designen, det ska vara som lättast att läsa för er ju..
Hoppas ni gillar min blogg, och välkommen!