Lose it, don't wanna lose it.

28 Mars 2014, 08:28
HJag har fått en tanke angående förhållanden och relationer igen. Denna gång drog jag en parallell från mitt jobb som förskolelärare, när ett barn gick balansgång.
 
Men nu ska jag städa, stryka kläder, laga mat, baka bröd, damma, dammsuga, se film, spela piano, söka jobb och äta frukost, samtidigt som jag försöker bli frisk. Så jag hoppas jag kan ta tid till att skriva mer inlägg ikväll och sedan förhoppningsvis mer regelbundet.
 
 
Hörs sen!
 
 

Det är nåt som händer när man skrapar på ytan av vad vi byggt och rivit ner.

14 Mars 2014, 14:36
Ny blogg, fotografering med Lena och avkoppling, DET är dagens tre punkter.
 
Då jag vill hålla på med mer mode, startar jag snart en ny blogg, parallellt med denna. Bloggen heter minousette och finns på www.minousette.blogg.se. Tillsammans med en tjej som heter Lena (ni hittar hennes underbara blogg på www.lenasvanberg.blogg.se) kommer det bli mer modebilder med främst henne som fotograf (och ibland min syster). Så håll utkik så ska den snart komma igång med relativt regelbundna uppdateringar!!
 
Idag fotade jag och Lena tillsammans alltså, kallt men mysigt väder. Hon är en mycket duktig fotograf!! Kul att äntligen ta lite bilder på mode och kläder. Annars idag är det bara avkoppling som gäller.
 
Men nu ska jag snart ta mig ett avkopplande fotbad och försöka få ordning på min andra blogg som jag förhoppningsvis kan börja uppdatera redan idag! Puss på er denna mulna vårdag.
 
 

Where did I go wrong? I lost a friend.

10 Mars 2014, 22:48
God kväll! Sitter nedsjunken i soffan, tänker på morgondagen och reflekterar över dagen som gått. 
 
Om bara två och en halv månad så bär det av till Paris och vidare i Frankrike. Och om bara en månad är det premiär för Grease.
 
Just nu är jag inne i allt, med alla danser och jobb. Men inget blir riktigt gjort. Man är så stressad, slutar med att man inte gör någonting.
 
Jag älskar baletterna, men jag går inte ens på dem längre. Musikalerna går jag till, självklart, med dem har vi ju uppvisningar. Så borde det vara med jobbet med.
Det borde vara så att jag vet att jag kommer få lön och kunna göra saker, som sen gör mig motiverad att jobba, men det gör det inte. Likadant baletterna; jag vet att de lektionerna kommer att löna sig och hjälpa mig i alla andra danser i musikalerna, men det lockar inte. 
 
Jag vet att musikalerna lockar just för att vi har uppvisningar. Jag vet att jag älskade skolan, just för att man jobbade med mål, planer, scheman och utveckling med ett betygssystem. Kanske borde jag hitta ett jobb där jag får ha en "uppvisning".
 
Just nu jobbar jag som vikarie på förskolor. Det är ett jobb där jag nästan aldrig vet innan hur jag jobbar. Jag som är en väldigt strukturerad person behöver egentligen ha framförhållning. Man kommer till nya ställen och även om man är kvar på samma har jag ingen plan att jobba efter. Heller inga mål eller något att "visa upp" och få omdöme eller "betyg" för! Jag har fel jobb. Det går knappt alls, många gånger, längre. Jag måste skaffa mig ett nytt.
 
Just nu lägger jag istället fokus på musikalerna Först och främst där jag vet att vi visar upp. Jag vet också att jag måste jobba varje jobbtilfälle jag får vid sidan om, för att få in de pengarna till resan och framtiden jag behöver! Även fast jag hatar mitt jobb, så måste jag prioritera det nu.
 
Lite tankar bara, innan en god natts sömn. Imorn är det två läkarbesök, promenad och musikal som står på schemat! God natt på er!
 
 

This is the rhythm of the night, the night oh yeah. The rhythm of the night, this is the rhythm of my life.

09 Mars 2014, 21:47
Att lämna någon eller att bli lämnad kan vara svårt. Men det kan också vara enkelt; för enkelt (?). När det kommer till kärlek säger man ofta "kärlek vid första ögonkastet", men kan känslorna försvinna lika fort som dem kom?
När man vet att man egentligen är en bättre människa ensam, eller i alla fall utan just han, så vet man att man är i ett förhållande man borde avsluta. Så att säga, "Hej! Vi borde avsluta det här. Göra slut alltså", borde inte alls vara svårt. Det är det inte för vissa heller, det var vad jag själv gjorde för några timmar sedan bara. Jag sa det i princip rakt ut och det enda jag kände var frihet. Medan de flesta som ska säga det eller lämna någon, lider igenom det. Att lämna någon, även om man inte tycker om personen i fråga, kan vara svårt.
 
Men jag har märkt något uppenbart, ärlighet varar längst.
 
Så för mig är det ärlighet att kunna säga, rakt till den som sitter och säger till mig att han fortfarande har känslor för mig ,att "jag har inte ens saknat dig de senaste veckorna när vi inte setts, jag har inte haft tid att tänka på dig". Därefter säger jag, fortfarande helt ärligt, att "jag känner mig så lycklig idag". Detta medan han sitter där och lider, har haft ångest under dagen inför "the talk".
 
Han kallade mig känslokall. Men för mig är det ärlighet. Jag har haft tidigare förhållanden, dejter eller relationer, där jag fejkat eller spelat och sagt saker jag inte ens menar och tycker. Att kunna sitta och säga ärligt som det är till någon är så skönt. Det är såå skönt.
 
Måste det alltid vara jobbigt att bli lämnad eller lämna någon? Jag menar, för att referera till ämnet, om känslor kan komma som man säger på "ett ögonkast", kan dem då försvinna lika fort? Det borde dem kunna, och det borde inte vara känslokallt att tappa känslor för någon fort om det nu är helt okej att få känslor för någon fort, eller?
 
 

And I just can't get enough, I just can't get enough.

04 Mars 2014, 21:43
Sååå, jag tänkte börja skriva igen. Skriva om sådant som berör mig, om sådant som får mig att le, skratta, gråta och ja, beröra mig. Jag vill skriva om saker som man inte pratar om, om saker som man faktiskt pratar om, om detlajerna i vardagen som ingen ser, det komiska, sorgliga eller förvirrande i alla händelser vi går igenom dagligen och mycket mer. Inte nödvändigtvis mer skrivande dock; inte mer text - mer bra text.
 
Det är alltså här jag kommer vrida och vända på de situationer jag möter i mitt liv (det blir lite mode också!). Jag kommer att skriva och berätta om mina framtidsplaner och hur jag försöker hitta min väg och plats i livet. Hoppas du finner något av det intressant, att du blir berörd och kan koppla saker till ditt eget liv!