What I'd give To return, To the life that I knew lately

27 Mars 2012, 19:49

Ett enkelt tips som gör att du slipper vakna med svullna ögon:
Blinkadet fungerar som en vindrutetorkare på dina ögon, och ögonen rengörs naturligt därigenom. Men du kan friska upp med ett ögonbad på kvällen efter att du rengjort ansiktet.

Ögonbad gör du så att du kokar upp lite vatten med några saltkorn. Häll upp i en äggkopp och blinka i den. Du kan också köpa färdigt ögonbad på apoteket och använda ett ögonglas istället för äggkopp.
Du avslutar sedan med en fuktkräm (helst avsedd för ögonområdet) runt ögonen, lämna några milimeters marginal till ögat. Lycka till!






You can be addicted to a certain kind of sadness

19 Mars 2012, 18:14

När jag åkte buss härom veckan såg jag hur två mellanstadietjejer verkade frysa ut en tredje tjej för att hon inte hade iPhone och smink..i princip såg det ut som det, kortfattat..

Hursomhelst är ju det ett förenklat exempel på hur det faktiskt många gånger går till i den vuxna världen. Vuxna gör det mer graciöst bara (oftast..). Barn gör ju verkligen klart för varandra; du får inte vara med och leka! Men vuxna är väl egentligen exakt likadana? Det finns överallt omkring oss. På arbetsplatser, på stan, på restauranger och krogar, på ungarnas skola etc., hur vuxna faktiskt många gånger fryser ut varandra, snackar skit om varandra, sprider rykten om varandra, fäller onödiga komentarer om varandra, sårar varandra face-to-face och säger saker med underförstådd elakhet till varandra. Vuxna som är så "mogna", "väluppfostrade" och "utvecklade".. är dem verkligen det alla gånger?

För egentligen, är vuxna inte bättre än barnen..(?)


Well you said that we would still be friends

14 Mars 2012, 20:58

Från våra mobiler idag kan vi smsa, mmsa, maila, chatta, ringa, tweeta, blogga och hela tiden uppdatera vår omgivning om vad vi planerar att göra, eventuella ändringar och vad vi faktiskt gör just nu. Så vad händer när vi saknar tillgång till mobilen? Klara vi en eller två dagar utan den?

Grejen med att vara utan mobil är att allt blir som förr på ett sätt. Vi är så vana idag att kunna bestämma något och sedan vara så öppen för förändringar och flexibilitet, att vi bara skickar iväg ett snabbt litet sms om förändringen... Men förr, hur var det då? Då sms och tillgången till lösa telefoner inte fanns. Vi har idag så lätt att kunna ändra allt vi säger med en enda liten knapptryckning.. eller?

En paralell till ett förhållande; Är dagens kvinnor och män för "flexibla" vad det gäller förhållanden? Förr gjorde man inte slut hursomhelst. Då var man lyckligt lottad om man fick någon, och att göra slut var ytterst ovanligt. Man hade inte samma tillgång till att hitta någon egentligen. Idag har vi så många alternativ. Jag tror vi idag alldedes för lätt förlitar oss på att vi självklart hittar någon annan om inte förhållandet inte funkar. Det finns så mycket kommunikation och genom en knapptryckning kan man va flexibel och hitta någon ny.. är det rätt?

Byter vi förhållanden idag, på samma sätt som vi ändrar planer, och endast på grund av den teknologin vi har idag?




You said You felt so Happy you Could Die

13 Mars 2012, 19:47
Det finns ett ordspråk som säger, "Det är aldrig försent". Men är det verkligen sant?
 
I ett förhållande; när är det egentligen försent att återbygga det man en gång hade? Oftast kommer dem flesta till en punkt där dem känner att så mycket skada är gjord, att det inte går att lösa. Det är då dem gör slut. Men ger vi ibland upp för lätt kanske? Borde vi kanske kämpat mer? Men man kan ju inte slösa hela livet på att kämpa för en kärlek.. eller? När ska vi sluta slåss?
För ibland är vi bara för naiva, och kanske till och med rädda, för att inse sanningen. Att vi faktiskt inte passar ihop. Det är då vi kanske kämpar för länge och mycket och vi tar ut oss själva på kuppen. 

Det är en fin linje mellan att kämpa för lite och för mycket för ett förhållande.
Finns det något som är "försent" i förhållanden? Och finns det något som är en gräns när man ska sluta slåss? Det är ju inte alltid man vet om det är värt att slåss för heller?  

 

You can Take Everything I have, You can break Everything I am

13 Mars 2012, 19:20
Vad jag gör med min framtid, är mitt val. Alla andra som försöker bestämma och ändra min framtid kan ju dra åt helvete. För ni har ju inte med den att göra.. eller hur?
Min omgivning försöker först påverka mig.. Och när jag inte gör som min omgivning vill.. ja, då straffas jag för det och den framtid jag tänkte mig från början blir svårare att genomföra.

Kanske borde jag byta omgivning? Istället för min framtid..