Du Var ju Redan Som Barn, Rätt Originell, ja Det Var Vad Man Sa. Kort Sagt Inte så Bra - För Vara Som Andra Det Måste Man Va.

29 November 2012, 16:28
Jag vill prata om val. Och hur viktigt det är att vi faktiskt gör val. Vår framtid, vårt förflutna och nu formas utav alla val vi gör dagligen.
 
Varje dag gör vi hundratals olika val, vissa medvetet andra omedvetet. Mestadels utav våra dagliga val är små och man kan tro att dessa inte har någon större betydelse. T.ex. om man ska gå över gatan eller vänta tills lite längre fram, om man ska kolla på den där serien eller gå ut och gå, om man ska baka kladdkaka eller sockerkaka etc. Men vi kan också ställas inför större val, såsom vilket gymnasie vi ska välja, om vi ska flytta utomlands eller bo kvar i Sverige när vi flyttar hemmifrån, om vi ska köpa det där huset eller inte osv. Vi kan också konstatera att valen blir större ju äldre vi blir.
 
Men är det verkligen så att små val inte betyder något, och att de större valen är livsavgörande? Eller kan det vara så att det är alla dem där små slumpmässiga, ibland helt omedvetna valen som faktiskt kan spela en livsavgörande roll i våra liv? Och att de större valen då, inte behöver ha någon större betydelse i alla lägen? Är det då inte så, att valets betydelse och konsekvenser inte alls har att göra med storleken på valet? Kanske.
 
Jag tror också att det idag är vanligt när vi ställs inför ett konkret val att vi väljer att inte välja något, så länge som det är möjligt. Vi kanske tänker att något bättre kan komma, vi vill kolla vad våra kompisar gör, eller är rädda för att göra fel. Vi är rädda för att välja en väg, att binda oss. Vi kanske väntar med att välja något ett tag för att hålla våra dörrar öppna för nya förslag och idéer.
 
En paralell till ett förhållande: Vi har idag så många möjligheter. Kvinnor som män, vi har inga svårigheter att hitta en ny partner när vi vill (läs mer om det i inlägget "Well you said that we would still be friends" i kategorin "dagens samtalsämne" från mars 2012). Gör detta då att vi är rädda för att binda oss? Att vi idag vill "hålla våra dörrar öppna" ifall det skulle komma någon bättre eller ifall man väljer fel? Kanske påverkar det oss, ja.
 
Men! Oavsett vad valet handlar om, tror jag inte att det viktigaste är om man gör rätt eller fel val. Det handlar inte om ditt val ger positiva eller negativa konsekvenser. Det viktiga är att du faktiskt gör valet, det är det som för dig framåt i livet. Varje gång du väljer något, så kommer du framåt i ditt liv. Det är när du övertänker, inte väljer något, tvekar, väntar med att välja eller vill hitta en bättre väg, det är då du inte kommer någonstans.
För vad gör det om man väljer lite fel vägar? Alla personer är unika, meningen är att man ska göra val hela tiden, bara göra dem, alla dina val kommer forma dig och ditt liv. Så va inte rädd för att välja något som du känner för eller tycker, oavsett vad andra säger eller vad du borde, du kommer komma framåt i ditt liv. Och kanske leder det någon helt annan stans än vi först trodde, men vad gör det?
 
 
I filmen "Remember me" säger huvudpersonen ett väldigt bra citat från Ghandi: "Whatever you do in life, will be insignificant. But it is very important that you do it, because no one else will".
 
 

Vi Bara Dör ju Så Jävla Mycket Hela Tiden

19 November 2012, 21:44
Hej. En hälsning till allt och inget där ute.
 
Förhållanden alltså. Är dem bra för oss? Alltså om man lever i ett destruktivt förhållande, där t.ex. kvinnan kanske styr mannen totalt (kan likaväl va på andra hållet, är bara ett exempel). Kvinnan kanske till och med gör mannen illa psykiskt eller fysiskt. Det är inte säkert att mannen (eller kvinnan om det är tvärtom) förstår då han/hon är i förhållandet, man förstår inte att man lever i ett förhållande som håller en tillbaka eller kanske rentutav skadar en. Det förstår man först när man är utanför förhållandet, det är först då jag tror man får ett fullt perspektiv på det.
 
Kanske är det bra att lyssna på alla runt omkring en när man är i ett förhållande, oavsett om man tycker att alla runt om en överdriver? Kanske ta en paus i förhållandet för att verkligen tänka igenom det. Det kanske är då man förstår vad man verkligen gick igenom, och hur man mådde?
 
Jag vet inte, detta är bara mina tankar.
 
 
 

But You Know that When the Truth is Told; That You Can get What You Want, or You Can Just get Old

18 November 2012, 01:00
Lycklig!!
För att beskriva vad jag känner mig nu, är det nog det enda som passar. Jag är rakt igenom lycklig. Jag gråter, känner en sån lycka, jag är ung, har hela livet framför mig, jag ser så många möjligheter.. det är bara jag som sätter stopp för hur långt jag vill gå.
 
Jag vill verkligen bara börja leva mitt liv för stunden nu, vara lycklig, vara mig själv, inte bry mig ett skit om vad någon tycker, och framför allt att kunna leva i nuet och bara njuta. Ta tillvara på alla chanser som finns, göra det som gör mig lycklig, satsa högt, drömma. Inte övertänka saker, bara vara helt enkelt. Känna livet, inte tänka över det. Jag vill inte missa en sekund till av mitt liv, jag vill skapa mitt liv från och med nu.
Det är allt du gör nu, alla små saker, alla händelser, som blir dina minnen, och det är det som faktiskt är ditt liv. Jag kan tänka, oj, jag borde tagit tillvara mer på tiden under min uppväxt.. men då kommer jag ingenstans. Nu vill jag ta tillvara på det jag har nu, så att jag kan vakna när jag är 30 och veta att jag har skapat och använt den tid jag har haft. Mitt liv är inte slut; det har ju bara börjat(:
 
jag vill vara säker och lycklig i mig själv, utan att bry mig om vad någon tycker, jag vill älska och känna kärlek, bry mig om familj och vänner. Jag känner mig så lycklig, och från och med nu är det allt jag vill vara.