Well you said that we would still be friends

Från våra mobiler idag kan vi smsa, mmsa, maila, chatta, ringa, tweeta, blogga och hela tiden uppdatera vår omgivning om vad vi planerar att göra, eventuella ändringar och vad vi faktiskt gör just nu. Så vad händer när vi saknar tillgång till mobilen? Klara vi en eller två dagar utan den?

Grejen med att vara utan mobil är att allt blir som förr på ett sätt. Vi är så vana idag att kunna bestämma något och sedan vara så öppen för förändringar och flexibilitet, att vi bara skickar iväg ett snabbt litet sms om förändringen... Men förr, hur var det då? Då sms och tillgången till lösa telefoner inte fanns. Vi har idag så lätt att kunna ändra allt vi säger med en enda liten knapptryckning.. eller?

En paralell till ett förhållande; Är dagens kvinnor och män för "flexibla" vad det gäller förhållanden? Förr gjorde man inte slut hursomhelst. Då var man lyckligt lottad om man fick någon, och att göra slut var ytterst ovanligt. Man hade inte samma tillgång till att hitta någon egentligen. Idag har vi så många alternativ. Jag tror vi idag alldedes för lätt förlitar oss på att vi självklart hittar någon annan om inte förhållandet inte funkar. Det finns så mycket kommunikation och genom en knapptryckning kan man va flexibel och hitta någon ny.. är det rätt?

Byter vi förhållanden idag, på samma sätt som vi ändrar planer, och endast på grund av den teknologin vi har idag?




Comment here: